Concept en Producten

 • Hoe koppelt NieuweStroom mijn verbruik aan de handelsbeursprijzen?

  Met uw toestemming kunnen wij uw verbruik via de slimme meter uitlezen. Uw daadwerkelijke verbruik (elk uur voor stroom en elke dag voor gas) koppelen wij aan de op dat moment geldende handelsbeursprijzen. Via uw eigen webpagina kunt u uw verbruik en de actuele marktprijzen inzien. Daarnaast krijgt u maandelijks een overzicht met het verbruik en de prijsopbouw en ieder jaar een jaarafrekening. Eerlijk en transparant.

 • Waarom kan NieuweStroom zo goedkoop aanbieden?

  Wij kopen elke dag precies de energie in die onze klanten nodig hebben. U betaalt dus niet voor het risico van prijsschommelingen en de kosten van de voorfinanciering van langlopende inkoopcontracten. NieuweStroom heeft een kleine organisatie, een hoge automatisering en zelf alle ICT ontwikkeld. Daarmee zijn wij goedkoper dan andere aanbieders.

 • Waarom moet ik juist voor NieuweStroom kiezen?

  Wij koppelen uw verbruik rechtstreeks aan de kale inkoopprijs van energie per uur/dag en doen niet aan lange termijn contracten en opzegboetes. U kiest dus voor NieuweStroom omdat u graag de laagste prijzen hebt, u een transparante rekening wilt en u niet aan een contract wilt vastzitten. Bekijk de animatie of ga naar Waarom NieuweStroom? voor meer uitleg over de voordelen van NieuweStroom.

 • Wat is het verschil tussen levering en transport van energie?

  Met transport wordt het gebruik van het energietransportnetwerk (de kabels, de buizen en de aansluiting) bedoeld. Met levering wordt de inkoop en verkoop van energie bedoeld. Het transport wordt verzorgd door de netbeheerder en de levering wordt verzorgd door uw energieleverancier. Daarom komt u dus tijdens overstappen naar een andere leverancier ook nooit zonder stroom te zitten.

 • Waarom heb ik een slimme meter nodig?

  De inkoopprijs van stroom varieert per uur en is afhankelijk van vraag en aanbod in de markt. Om gebruik te kunnen maken van variabele prijzen per uur heeft u een slimme meter nodig waarmee wij uw verbruik per uur kunnen uitlezen en dit verbruik kunnen koppelen aan de op dat moment geldende handelsbeursprijzen.

 • Kan NieuweStroom ook groene stroom leveren?

  Absoluut, als u groene stroom wilt, dan kunt u een Garantie van Oorsprong (GvO) kopen. Iedere groene bron (producent) heeft apart gemerkte GvO’s. Als u groene stroom afneemt worden voor u GvO’s gekocht en afgeboekt, zodat u kunt aantonen dat u groene stroom hebt verbruikt. Bij NieuweStroom kunt u zelf kiezen uit welke groene bron u uw energie wilt hebben. De kosten hiervoor zijn rond € 0,00065 per kWh voor groene stroom uit Nederlandse biomassa en circa € 0,00035 per kWh voor groene stroom uit Europese windmolens. Wij berekenen de GvO’s transparant en tegen de werkelijke kostprijs aan u door.

 • Hoe duurzaam is NieuweStroom?

  Wij stimuleren duurzaam energieverbruik via het geven van transparant inzicht in uw dagelijkse verbruik. Daarmee krijgt u meer inzicht in mogelijkheden om te bezuinigen en om energie af te nemen op momenten dat er minder vraag is naar energie. En juist op deze goedkopere momenten is energie ook duurzamer, er wordt dan namelijk minder energie opgewekt met fossiele brandstoffen. Zo zorgen we samen voor minder CO2 uitstoot. Daarnaast hanteert NieuweStroom een energiezuinige bedrijfsvoering.

 • Regiotoeslag, hoe zit dat bij NieuweStroom?

  NieuweStroom doet het anders: bij NieuweStroom betaalt u alleen de werkelijke kosten van de regiotoeslag zonder winstopslag. Bij NieuweStroom betaalt u via uw voorschotnota een voorschot regiotoeslag op basis van een gemiddelde en wij rekenen de werkelijke kosten achteraf - gespecificeerd - met u af. De werkelijke kosten worden op uw afrekening vermeld en verrekend met de betaalde voorschotbedragen. Wel zo transparant en geen verborgen marges.

  Andere leveranciers berekenen een vaste regiotoeslag of maken vaste prijsafspraken voor de landelijke netwerkkosten, terwijl de werkelijke kosten pas achteraf bekent zijn. Meestal zit hierin een marge voor de leverancier en daarom zijn de kosten ook per leverancier zo verschillend.

 • Waarom verkoopt NieuweStroom alleen actief aan bedrijven?

  Dankzij onze voordelige tarieven zijn wij een snelgroeiend bedrijf. Om ervoor te zorgen dat wij de hoge servicestandaard voor onze klanten kunnen handhaven, richten wij ons op dit moment met onze verkoop alleen actief op bedrijven. Maar natuurlijk bent u als consument ook altijd welkom om te profiteren van onze voordelige tarieven.

 • Waarom bieden andere leveranciers liever vaste contracten aan?

  Andere leveranciers hebben baat bij het winstmodel van vaste prijzen. Ze hoeven maar een keer per jaar (of 3/5 jaar) aan u te verkopen en kunnen dan profiteren van de hoge vaste prijzen, ongeacht wat de markt doet. Wij leunen niet achterover na het afsluiten van het contract, maar blijven elke dag werken voor de beste service en de voordeligste prijzen. Wij bieden u de mogelijkheid om ook slim in te kopen op basis van variabele uur/dag prijzen en met behoud van alle vrijheid en controle.

 • Kan ik ook mijn zelf opgewekte GvO´s aanbieden aan NieuweStroom?

  Nee, wij zijn geen handelaar in GvO’s en kopen slechts de GvO’s in die wij nodig hebben voor de levering aan onze klanten die kiezen voor groene stroom. Als producent van groene stroom kiest u bij het aanmelden welke handelaar uw verkregen certificaten ontvangt. Deze handelaar hoeft dus niet uw eigen energieleverancier te zijn.

  Voor het verhandelen van zelf opgewerkte GvO’s verwijzen wij u graag door de website van CertiQ (www.certiq.nl) waar u een overzicht van handelaren terugvind.

 • Waar vind ik de actuele handelsbeursprijzen?

  In de middag zijn de prijzen voor de volgende dag bekend en worden ze op de website geplaatst. U weet dus elke dag wat morgen de prijzen voor elektriciteit en gas zijn. Eventueel kunt u dus het tijdstip van uw energieafname aanpassen en extra besparen op de blijvend goedkopere handelsbeursprijzen.