Waarom NieuweStroom?

 • omdat u inkoopt op de handelsbeurs. Goedkoper kan niet!

  NieuweStroom koopt dagelijks rechtstreeks energie voor u in op de handelsbeurs.
  Wij koppelen uw prijs 1-op-1 aan de prijs op de handelsbeurs en rekenen maandelijks het werkelijke verbruik met u af. Goedkoper inkopen kan niet!

 • omdat u weet wat u per uur verbruikt, maar ook wat ieder uur kost

  • Er zijn iedere dag 24 verschillende uurtarieven voor stroom (in plaats van één hoog- en één laagtarief).
  • Gas wordt per dag verhandeld, dus is er iedere dag één gasprijs.
  • Via MijnNieuweStroom heeft u steeds inzicht in uw verbruik per uur/dag en de kosten daarvan.

  De klantprijs is de actuele beursprijs plus een geringe opslag van NieuweStroom. Bereken uw gemiddelde besparing ten opzichte van vaste tarieven op www.nieuwestroom.nl/besparingscalculator

 • omdat u niet vast wilt zitten

  NieuweStroom koopt dagelijks energie voor u in voor morgen. Als u morgen geen klant meer wilt zijn van NieuweStroom, kopen we gewoon niet meer voor u in. Bij ons geen vast contract en geen overstapboete. 

 • omdat we 100% transparant en eerlijk factureren

  NieuweStroom levert u een volledig transparante maandelijkse factuur.

  • De energieprijs op de handelsbeurs wordt gekoppeld aan uw gebruik per uur/dag. De beursprijs is openbaar, dus u kunt de factuur altijd zelf controleren.
  • Eventuele GvO’s voor groene energie worden apart en tegen kostprijs gefactureerd.
 • omdat u niet betaalt voor een grote organisatie

  NieuweStroom heeft een kleine organisatie, een hoge automatisering en zelf alle ICT ontwikkeld. Daarom zijn onze kosten veel lager dan die van grote leveranciers.
  Wij hebben geen hoge vaste termijnprijzen, omdat wij elke dag precies de energie kunnen inkopen die onze klanten nodig hebben. U betaalt dus niet voor het risico van prijsschommelingen en de kosten van de voorfinanciering van langlopende inkoopcontracten.

 • omdat dynamische prijzen duurzaamheid stimuleren

  De dynamische prijzen van NieuweStroom zorgen ervoor dat energie goedkoper en duurzamer kan worden afgenomen. Het is bewezen dat onze klanten de duurdere uren mijden en hun verbruik verplaatsen naar de goedkopere momenten op de dag. En juist op deze goedkopere momenten is energie ook duurzamer, er wordt dan namelijk minder energie opgewekt met fossiele brandstoffen. Daardoor bespaart de klant niet alleen op de energiekosten, maar neemt de klant ook duurzamer energie af. Een echte Win-Winsituatie!

 • omdat u zelf uw groene bron kunt kiezen

  Op de handelsbeurs wordt alle stroom en gas verhandeld. Als u groene stroom en gas wilt, dan kunt u een Garantie van Oorsprong (GvO) kopen. Iedere groene bron (producent) heeft apart gemerkte GvO’s. Als u groene energie afneemt worden voor u GvO’s gekocht en afgeboekt, zodat u kunt aantonen dat u groene energie hebt gebruikt. Bij NieuweStroom kunt u zelf kiezen uit welke groene bron u uw energie wilt hebben. Wij berekenen de GvO’s transparant en tegen de werkelijke kostprijs aan u door.