APX-handelsbeurs

De energiebeurs EPEX

De leverancier koopt elektriciteit in op de beurs. Dit kan met lange termijn contracten op de energiebeurs (van bijvoorbeeld een jaar) of op de handelsbeurs per dag. De handelsbeurs per dag EPEX, voorheen APX, is historisch gezien gemiddeld 10-20% goedkoper dan de lange termijn beurs (ENDEX), al staat de energiemarkt door ontwikkelingen al een tijd lang op z'n kop. 

De energiebeurs EPEX opereert sinds de oprichting in 1999 (toen nog APX) als een onafhankelijk elektronisch handelsplatform. De kernactiviteit is de spotmarkt voor elektriciteit. Distributeurs, producenten, handelaren en industriële eindgebruikers kunnen er voor de dag van morgen elektriciteit kopen en verkopen. De handel in elektriciteit vindt een dag voor levering plaats. De marktpartijen leggen hun orders volledig geautomatiseerd in, waarna vraag en aanbod worden geanalyseerd en marktprijzen tot stand komen voor de volgende dag, per uur gedifferentieerd.

Op de EPEX website kunt u de dagelijkse prijzen en handelsvolumes inzien. EPEX publiceert dagelijks prijsindices die worden gebruikt als referentieprijs in de markt.

Ontvang een vrijblijvende offerte
Momenteel zijn veel bedrijven geïnteresseerd in dynamische prijzen. Dynamische prijzen zijn een verstandige keuze gezien de ontwikkelingen in de energiemarkt. Graag ontvangen wij gegevens over uw persoonlijke situatie zodat we een vrijblijvende offerte voor u kunnen maken.