Energie besparen

Energie besparen

NieuweStroom stelt u optimaal in staat om energie te besparen, door volledig inzicht te geven in uw actuele en historische verbruik en de kosten daarvan.
Volgens de Europese richtlijnen zijn alle energieleveranciers vanaf 1 juli 2015 verplicht om u een beknopt verbruiksoverzicht te zenden om u te helpen energiebesparing te plannen en monitoren.

NieuweStroom doet veel meer dan dat
Als u over een slimme meter beschikt, rekent NieuweStroom maandelijks het werkelijke verbruik over een periode van 1 maand met u af en wordt alle verbruiksinformatie maandelijks beschikbaar gesteld. Als u niet over een slimme meter beschikt ontvangt u dit inzicht met de jaarafrekening.

Extra informatie over energiebesparing wordt u op de hieronder genoemde wijze te beschikking gesteld:

  • Door in te loggen op Mijn-NieuweStroom krijgt u inzicht in uw historisch verbruik – en de kosten daarvan – per uur, per dag en per maand over de afgelopen 36 kalendermaanden. Dit overzicht beslaat de periode waarin u over een slimme meter beschikte en klant was bij NieuweStroom.
  • Onderaan het verbruiksoverzicht op uw maand- en jaarafrekening vermelden wij telkens uw verbruik over dezelfde periode van het vorige jaar.
  • Hieronder vind u een actueel overzicht van ‘handige websites’ die u wellicht kunnen helpen om energiebesparing te plannen en te realiseren.

Websites met informatie over energiebesparing

De overheid stimuleert energiebesparing en geeft tips op de website van de rijksoverheid.  

Milieu Centraal is een onafhankelijke organisatie die praktische informatie biedt over milieu en energie in het dagelijkse leven; van afval tot zonnepanelen. Deze informatie wordt wetenschappelijk getoetst.